От днес удължава протоколите на пациенти. Целта е хората, които

...
От днес удължава протоколите на пациенти. Целта е хората, които
Коментари Харесай

От днес НЗОК удължава служебно протоколите на хронично болните

От през днешния ден удължава протоколите на пациенти. Целта е хората, които имат потребност от лекарствена терапия да я получат, без да посещават персоналните си лекари.
Целта на мярката е да бъде омекотен достъпът до лекарствена терапия на хората с хронични болести и обезпечаване на свободен кулоар за здравна консултативна помощ за пациентите с остри положения по време на въведената изключителна епидемиологична конюнктура.
 Плащането на помощните средства за хората с увреждания отива в НЗОК Плащането на помощните средства за хората с увреждания отива в НЗОК
Парламентарната обществена комисия утвърди единомислещо предлагането даването и заплащането на помощните средства и медицинските изде...
Пациентите би трябвало да вземат медикаментите, изписани им в рецептурните книжки от същата аптека, от която са ги взели и преди въвеждането на изключителния ред.
Ако това не е допустимо, и в случай че се постанова данните и лечението да бъдат изменени, пациентът би трябвало да посети персоналния си доктор.
Последното разпределяне на същите лекарствени артикули би трябвало да бъде осъществено в границите на до три месеца преди актуалното разпределяне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР