От днес учителите работят срещу повече пари. Както бе обявено

...
От днес учителите работят срещу повече пари. Както бе обявено
Коментари Харесай

Учителите работят за повече пари от днес

От през днешния ден учителите работят против повече пари. Както бе оповестено още преди месеци, заплатите им се усилват с 15% от 1 септември. За задачата кабинетът взе решение да даде в допълнение 80 млн. лева за задачата. С този акт вършим първа крачка за двойно нарастване на учителските заплати в границите на интервал от 4 години, съобщи тогава министърът на образованието Красимир Вълчев.

През идващите 3 години ще бъдат предоставени спомагателни средства, които са заложени в утвърдената от държавното управление средносрочна бюджетна прогноза за 2018-2020 година в размер на 330 млн. лева всяка година, напомня БГНЕС. "Това не е само осъществяване на уговорката ни, само че и израз на отношението ни към проблемите на социалноикономическото ни развиване, за които разчитаме на учителите. Разчитаме те да интегрират децата от уязвими групи в просветителната система и в обществото. Учителите са тези, на които разчитаме да имаме по-добра база от готови фрагменти във всеки един бранш ", акцентира преди няколко месеца просветителният министър.

Тогава той увери, че държавното управление ще води политика за поддържане междинната учителска заплата над междинната за страната. От друга страна с друга разпоредба се предлага увеличение на минималните училищен заплати на 760 лева С наредбата се предлага и нарастване на % на диференцирано възнаграждение от 3,5 на 4%.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР