От днес учениците от 7, 8 и 10 клас преминават

...
От днес учениците от 7, 8 и 10 клас преминават
Коментари Харесай

Част от учениците се връщат в училище

От през днешния ден възпитаници те от 7, 8 и 10 клас минават от отдалечено към присъствено образование.  Те ще учат присъствено най-малко до края на месеца дружно с 6. и 11. клас , според наредбите на здравните управляващи.

От присъствено към отдалечено образование минават възпитаници те от 5. и 9. клас , които се върнаха в образователните заведения на 26 април.

За дванадесето клас ните образователната година завърши в петък.  Учениците от началния стадий учат присъствено без спиране от 12 април.

И отсега нататък остава опцията за осъществяване на присъствени образователни занятия за всички възпитаници от 5 до 11 клас в паралелки, които са единствени в съответния випуск на учебното заведение.

Междувременно  шефове на учебни заведения желаеха от 1 юни всички възпитаници да се върнат в клас.  „ В края на май завършва образованието на първи - трети клас , 12 клас също завършва. Тоест са 4 випуска по-малко. В момента във всяко от учебните заведения са тъкмо толкоз випуски, колкото ще изоставен учебната постройка в края на месец май. Разбира се, това би трябвало да бъде напълно съобразено с коронавирус ситуацията “, изясни пред БНР Диян Стаматов, ръководител на съюза на работодателите в системата на националната култура.

В 10.00 часа днес  служебният министър Николай Денков ще показа целите на Министерството на образованието и науката за служебния мандат и членовете на своя екип.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР