От днес учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат

...
От днес учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат
Коментари Харесай

Учениците от 1. до 4. клас се връщат отново в клас

От през днешния ден учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат още веднъж в присъствена форма на образование.

Заедно с тях ще прекрачат прага на учебно заведение и по-големите възпитаници от 7-ми, 8-ми и 10-и клас.

Около 600 деца се чака да преминат през днешния ден прага на учебното заведение. На входа са сложени маски и дезинфектант. Термокамера ревизира температурата на учениците.

" Влиза се с персонални защитни средства, има дезинфектанти във всички класни стаи и пред тях. Всяка заран, както и преди втора промяна, се прави стерилизация на стаите. По време на междучасията се отварят вратите и прозорците. В 7.30 стартират седми, осми и четвърти клас, първи клас също, останалите са втора промяна ", съобщи Лазар Павлов, заместник-директор първи гимназиален стадий 18 СУ.

По думите му учениците са радостни, че се връщат на учебно заведение. Според него са редки случаите на родители, които се тормозят да пуснат децата си на учебно заведение, като, в случай че има такива, те могат да изберат онлайн образованието като опция, посредством съвременни интерактивни дъски и виртуални класни стаи.

Лазар Павлов добави, че 79 възпитаници са у дома и се образоват от разстояние и над половината от учителите са имунизирани . Дежурни по коридорите припомнят на учениците да носят маски и да съблюдават отдалеченост, означи заместник-директор Лазар Павлов.

" Липсата на жива връзка беше най-трудното нещо по време на онлайн образованието. Въпреки това нашето учебно заведение не демонстрира дефицити по време на онлайн образованието, вършим непрестанно пробни оценения, приготвяме децата за матурите и за националните външни оценения ", добави Ралица Кирилова, заместник-директор начално новаторско обучение 18 СУ.

По думите ѝ учениците се затрудняват най-вече при задаването въпроси през онлайн платформата, поддържането на дисциплинираност, задържането на вниманието за дълго време. Оказва се и психическа поддръжка на децата.

Репортер: Стела Илиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР