От днес у нас влизат в сила по-строгите противоепидемични мерки.

...
От днес у нас влизат в сила по-строгите противоепидемични мерки.
Коментари Харесай

Ресторантьори от Велико Търново също излизат на протест заради новите мерки

От през днешния ден у нас влизат в действие по-строгите противоепидемични ограничения. Заведенията за хранене ще работят с лимитирано работно време до 23 часа, фитнесите ще могат да употребяват 30% от потенциала си, а нощните заведения затварят.

От сектора оповестиха, че на следващия ден излизат на народен митинг в София. Към него ще се причислят и всички ресторантьори от Велико Търново.

Тинка Киферова е на 56. От години работи в нощен клуб във Велико Търново като мияч. Понеделник вечер е на работата за последно, неразбираемо до по кое време.

„ Всеки се тормози, по какъв начин. Да увисна отново на децата на главата, би трябвало нещо да се прави, нито на борса има право към този момент, нито на нищо. И да напусна къде да отида, на тези години къде да си диря нещо друго, пък и тук ми харесва ", споделя тя.

„ Това е несериозно, да нямаме никакво пояснение за нашите чиновници от на следващия ден къде отиват, за какъв брой време и дали още веднъж остават на улицата, за много дълъг интервал от време, предния локдаун, тези две седмици или месец се трансфораха в близо половин година ", споделя Калоян Трифонов – шеф на нощен клуб

Затова все по-трудно е намирането и задържането на чиновници. От сектора са безапелационни – няма да се съобразят с ограниченията, а на следващия ден излизат на народен митинг.

„ Не бихме се съобразили, тъй като ограниченията не са съответни. По никакъв метод те няма да бъдат в грижа на нашите чиновници, които са най-голямата инвестиция, масите и столовете ги продават по магазините. Как съгласно вас един бизнес може да оцелява. Как един бизнес може да оцелява като е обезщетен 60/40, от къде да дойдат другите пари, с които да компенсираме съществуването на нашите хора ", съобщи Димитър Манолов – притежател на верига заведения.

Повечето от хората във Велико Търново са съпричастни към протестиращите и споделят, че не са спокойни за работните си места.

Организацията за националния митинг към този момент е подготвена, а шествието от Велико Търново ще тръгне за София на следващия ден рано сутринта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР