От днес тунел Витиня на магистрала Хемус е напълно отворен

...
От днес тунел Витиня на магистрала Хемус е напълно отворен
Коментари Харесай

Вижте ремонтирания тунел Витиня

От през днешния ден тунел " Витиня " на автомагистрала " Хемус " е изцяло отворен за придвижване след повече от година ремонт, струващ над 22 млн. лева Шофьорите към този момент минават през ремонтираната тръба за Варна .


Проверката на тунел „ Витиня " на Автомагистрала „ Хемус " сподели извънредно качество на строителството, разяснява министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков след инспекцията н ремонта на дясната тръба на оборудването.



По думите му обновената тръба е извънредно съвременна за България и оттук насетне, по отношение на опциите на бюджета, и останалите уреди в страната ще бъдат приведени в същия тип - с пожароизвестяване, вентилационна система, видеонаблюдение.

Тунел „ Витиня " е най-дългият у нас - 1195 м. В употреба е от 1984 година Възстановителните действия в тръбата за Варна стартираха на 27 юни м. година като придвижването се извършваше в двете посоки в тръбата за София.


Съоръжението е с нова хидроизолация, отводнителна и дренажна система, вентилационна и електрическа апаратура, видеонаблюдение и пожароизвестяване, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, в това число и непрестанен захранващ източник на евакуационното осветяване.


Положени са към 28 хиляди кв. м хидроизолация, 5 400 т асфалт, 516 т армировъчна стомана и т. н.

За отлична вентилация в оборудването са инсталирани 15 бр. реверсивни вентилатори. Тръбата е с енергоефективно LED осветяване, като са инсталирани 374 бр. осветителни тела.


На 25 септември ще бъде затворена за ремонт тръбата за София и оборудването преди тунела.

Ремонтните действия в тръбата за София плануват ремонт на старите осветителни тела и на носещата структура, монтаж на нови осветителни тела и структурата за тях и захранващи кабели; създаване на нова електроснабдителна система наосветлението, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система. Тръбата за София ще бъде и с нова светофарна апаратура, променливи пътни знаци и т. н.

Заради ремонта придвижването на леките коли и на транспортните средства до 10 т ще бъде трансферирано в двете посоки в обновената тръба за Варна. Тежкотоварните МПС над 10 т ще продължат да минават по наложителния обходен маршрут по път I-1 София - Ботевград.

Целта е ремонтните действия на „ Витиня " да завършат до края на месец ноември и през зимата по Автомагистрала „ Хемус " да се пътува без ограничавания от строителни действия.
 Отвориха за придвижване тунела Отвориха за придвижване тунела "Витиня "
От през днешния ден тунел "Витиня " на автомагистрала "Хемус " е изцяло отворен за придвижване след повече от година ремонт, струващ над 22 млн. лева Преди това министърът...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР