От днес трябва да се издават касова бележки с QR

...
От днес трябва да се издават касова бележки с QR
Коментари Харесай

Всички търговци, регистрирани по ДДС, трябва да дават от новите касови бележки

От през днешния ден би трябвало да се издават касова бележки с QR код от всички търговци, регистрирани по Данък добавена стойност като се изключи тези, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите, напомнят от Националната организация за приходите. Издаваните фискални бонове могат да бъдат сканирани посредством мобилно приложение, което незабавно ще покаже дали покупката е регистрирана при данъчните. Ако не е регистрирана, има опция за сигнал до Национална агенция за приходите.

От през днешния ден трябваше и бензиностанциите да издават нов тип касови бележки с разбивка на цената. Това обвързване обаче беше отсрочено за 1 октомври.

По данни на бизнеса касовите си апарати са сменили едвам 76 000 от общо 200 000 търговци. Това автоматизирано значи, че неизрядните по смисъла на Наредбата за регистрация и ръководство на продажбите към този момент подлежат на наказания от страна на Приходната организация:

" Прилагат се всички наказания, планувани в наредбата, в това число могат да бъдат и затворени комерсиалните обекти " - разяснява финансовият шеф на Стопанската камара Станислав Попдончев.

Бизнесът ще заплати пет пъти по-висока цена по използване на новите условия на наредбата за регистрацията и отчитането на продажбите, в сравнение с сочеха предварителните оценки на въздействието ѝ. Това се показва в писмо на Българската стопанска камара до премиера Бойко Борисов след влизането в действие на новите условия към търговците. В писмото се акцентира неналичието на чуваемост от страна на Приходната организация по предложенията на бизнеса. Подчертава се още, че икономическата непоклатимост няма потребност от актове, които утежняват бизнес средата и се упорства за институционалния надзор, тъй че в оптимално къси периоди насъбраните проблеми да бъдат преодолени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР