От днес тролейбус номер 7 свързва квартал "Гоце Делчев", през

...
От днес тролейбус номер 7 свързва квартал "Гоце Делчев", през
Коментари Харесай

От днес тролей номер 7 свързва квартал Гоце Делчев с центъра на София

От през днешния ден тролейбус номер 7 свързва квартал "Гоце Делчев ", през "Лозенец ", с центъра на София. Първоначално тролейбусите ще се движат по краткотраен маршрут поради построяването на метростанция на бул. "Васил Левски " и "Патриарх Евтимий " и ще отиват до Сточна гара.

След приключването на градежа ще прави ляв завой от бул. "Васил Левски " и по бул. "Патриарх Евтимий " в посока квартал "Люлин ". През лятото за тролей номер 7 е планувано колите да са на шпации от 15 минути в пикови часове, потвърдиха от Центъра за градска подвижност.
10
Трасето, което бе построено за 1,7 милиона лв., е обособено. То минава в локално платно по бул. "Арсеналски ", като това разрешава тролейбусите да се движат с по-голяма скорост и да не попадат в трафика с леките коли. Контактната мрежа е на стойност 1,5 милиона лв..
10
Тролей номер 7 ще се движи от квартал "Манастирски ливади ", през улиците "Костенски водопад ", "Петко Ю. Тодоров ", "Бяла църква ", бул. "Арсеналски ", "Фритьоф Нансен ", като ще прави десен завой по бул. " Васил Левски " и Сточна гара. След приключването на градежа метростанцията на бул. "Васил Левски ", което се чака да стане през септември месец, тролеят ще може да прави ляв завой от бул. "Васил Левски " по бул. "Патриарх Евтимий " и ще продължава през 5-те кюшета, площад "Руски монумент " а от там към квартал "Люлин ". На връщане колите ще минават през тунела на НДК, по булевардите "Черни връх ", "Арсеналски " и от там към квартал "Гоце Делчев ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР