От днес тръгват проверки в частните и в държавните ,

...
От днес тръгват проверки в частните и в държавните ,
Коментари Харесай

Заради забавена статистика за утре се очакват много нови случаи на коронавирус

" От през днешния ден потеглят инспекции в частните и в държавните, тъй като имаме сериозен проблем със забавянето на качването на резултатите в осведомителната система, според договорите, които са подписани с Министерството на здравеопазването, до 9 часа на идващия ден резултатите би трябвало да бъдат качени в осведомителната система ". Това сподели министърът на опазването на здравето проф. пред публицисти през днешния ден, до момента в който инспектираше готовността на столичната незабавна помощ за реакция.
" Натъкваме се на какви ли не образци на качване на резултати след ден, след два, след три. Голяма част от нараствания брой на случаи във вторник, на следващия ден, ще се дължи точно на некачени резултати от лабораториите. Обясненията са доста, аргументите са доста, всички са напрегнати и изтощени, само че могат да си назначат още хора. Държавата заплаща доста пари за реализацията на тези проби, един човек може да бъде обособен, с цел да качва нещата в точния момент. Защото се получават такива парадокси с правенето на един тест през днешния ден, качването на един тест в системата в сряда, в четвъртък, РЗИ се обажда след няколко дни, примерно в понеделник, когато би трябвало да издаде персоналният доктор болничен и се оказва, че съвсем времето е завършило и индивидът е здрав и в това време го слагаме под карантина. Такова нещо не може да съществува, няма по какъв начин да го позволи, не можем да го тъприм повече, тъй че от през днешния ден съм разпоредил на ИА " Медицински контрол " да влезе в огромна част от частните и държавните лаборатории, с цел да откри какви са аргументите за забавянето на качването на резултатите в осведомителната система ", сподели министър Ангелов.
 Защо персоналните лекари още не дават посоки за PCR – никой не е направил електронно приложение Защо персоналните лекари още не дават посоки за PCR – никой не е направил електронно приложение
Няма направено електронно направление – освен това състояние не може да насочваме пациентите си отдалечено. Чакаме да се сътвори...
Припомняме, че и преди е имало сходни прецеденти с ненавреме подадени данни. " Под надзор е развиването на. Тези 587 случая, които се оповестяват в този момент, част от тях са от неделя – примерно взета тогава проба, се обработва в понеделник ". Това съобщи единствено преди двайсетина дни. Това са почти предстоящи резултати, увери зам.-министърът. Инфекцията се популяризира на клъстърен принцип, не толкоз дифузно – по тази причина идват многото бройки едновременно, изясни той. И увери, че спазването на правила в избрани обекти се съблюдават – да се носят маски. Ще ревизираме, никой не е застрахован – доста апелирам, спазвайте разпоредбите, акцентира тогава Пенков пред Българска национална телевизия.
По отношение на тестванията за ковид, Пенков разясни – безвъзмезден е, в случай че е с направление по Рамковия контракт с Българския лекарски съюз (БЛС). Ако би трябвало, ще подпишем анекс за посоки за безвъзмездни PCR проби – само че дано Сдружението на персоналните лекари да вземат решение, добави зам.-здравният министър. Не всички лечебни заведения поддържат Коронавирус отделения, стана ясно от думите на Пенков в средата на октомври. Областните шефове и регионалните щабове вземат решение дали да откриват нови кревати в дадена област. Сега има 8400 кревати, избрани за COVID-19 – заети са 1221, направи тогава сметка Пенков.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР