От днес тръгна петата довеждащата линия номер 805 с малки

...
От днес тръгна петата довеждащата линия номер 805 с малки
Коментари Харесай

Фандъкова: Тръгва петата довеждаща линия на градския транспорт до метрото

От през днешния ден потегли петата довеждащата линия номер 805 с дребни електрически рейсове, която свърза " Студентски град " с " Малинова котловина ", както и кв. " Витоша " с метростанция " Витоша ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която през днешния ден показа линията дружно със заместник-кмета Дончо Барбалов.

Това е извънредно значим план, който започнахме с " Манастирски ливади ", по-късно с " Горна баня ", " Карпузица ", " Овча купел " и в този момент със " Студентски град ", уточни кметът. Това беше извънредно значима част от промяната в градския превоз, която цели да има по-добро обслужване в кварталите с най-голямо натоварване, уточни Фандъкова.

Линията има 18 спирки по избор, 15 непрекъснати спирки, общият пробег е 11 км. Автобусите се движат на период от 12-13 минути и към този момент ще работят единствено в делничните дни от 5:50 до 22:45 часа. Обслужва се от четири електробуса с съдържимост 22 души всеки. От сутринта над 50 души са употребили дребните електрически, нископодови рейсове. Автобусите стопират на спирките на градския превоз, както и по поръчка с махване на ръка от жителите. Чрез особено създадено мобилно приложение BUSINN, ще се предлага допустимо най-удобна точка за качване и слизане, разясни кметът Фандъкова. Мобилното приложението ще демонстрира тъкмо къде се намира бусчето по маршрута си и ще дава информация за времето на идване до съответна декларирана точка.

Маршрутът на довеждащия превоз напълно е разискван и избран в партньорство с инициативните комитети на кварталите, акцентира столичният кмет. Тя сподели, че това е план, който ще способства за увеличението на пасажерите в градския превоз и за понижаване на колите. Следващият кмет има задачата да разшири довеждащия превоз и в кварталите " Младост ", " Овча купел " и " Люлин ", съобщи Фандъкова.

Приложението към този момент работи за останалите линии, а за тази ще стартира работа идната седмица, защото още веднъж ще има потребност тестването му в действителни условия на придвижване по линията. Първата линия 801 се движи в кв. " Манастирски ливади – изток и запад " и " Павлово – Бъкстон " и прави връзка с метростанция " Красно село ". Три линии № 802, 803, 804 на довеждащия превоз свързват кв. " Горна баня ", " Карпузица ", вилната зона с метростанция " Горна баня ", осведоми столичният кмет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg