От днес столичните таксиметрови шофьори започват безсрочен протест.Повод за недоволството

...
От днес столичните таксиметрови шофьори започват безсрочен протест.Повод за недоволството
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори в София обявиха безсрочен протест

От през днешния ден столичните таксиметрови водачи стартират неопределен митинг.Повод за недоволството са отстранените стоянки в центъра на София. Това обявиКрасимир Цветков, ръководител на Националният таксиметров профсъюз, представен от Българска телеграфна агенция.

" Няма да вършим шествие, с цел да не пречим на софиянци, тъй като трафикът в София така и така е тежък ", уточни той.

Цветков изясни, че митингът ще се показва с наличие на таксиметрови водачи и техните коли на всичките 131 стоянки на територията на София, избрани с общинска заповед.

Представители на синдиката са почнали монтаж на пътни знаци и указателни табели на премахнатитестоянки, уточни още Цветков и добави, чев зоните " Център " и " Широк център " стоянките би трябвало да са общо 68, а21 от тях са отстранени. Той съобщи още, че настояванията на сектора включват всяка стоянка да има и инвалидно място.

" Кметът Васил Терзиев избра да предложения на среща организации, които не поддържат митинга, а по-късно излъга, че е провел диалог с сектора.Нямаше безусловно никакъв разговор.Беше ни отказана среща ", съобщи пред БНР Цветков

Плащаме налози и желаеме съответна инфраструктура, както и съответно репатриране на погрешно паркирани коли върху таксиметровите стоянки, уточни още Красимир Цветков.

На 14 май таксиметрови водачи излязоха на автошествие в центъра на София, настоявайки за възобновяване на всички закрити стоянки в София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР