От днес столичната пътна полиция има устройства, с които ще

...
От днес столичната пътна полиция има устройства, с които ще
Коментари Харесай

От днес КАТ ще проверява и спира от движение замърсяващите коли

От през днешния ден столичната пътна полиция има устройства, с които ще ревизира дали газовете на колите са в нормите. Ако те не са в нормите, колата ще бъде спирана. 

Газомерите костват 70 000 лева и на първо време ще бъдат употребявани и в каналите за регистрация на коли в КАТ и замърсяващи транспортни средства няма да бъдат регистрирани. 

Ще вършим техническа инспекция. Когато се установяват стойности над допустимите, ще бъде формиран акт на лидера и автомобилът се стопира от придвижване. Докато не оправи автомобила, няма да бъде пускан - посочи началникът на отдел „ Пътна полиция “ Тенчо Тенев.

На първо време газанализаторите са 7, като в КАТ имат 10 канала. Така един газанализатор ще обслужва два канала, а другите два са мобилни и ще се слагат в патрулни коли.

Автомобилите имат главен дял в замърсяването на въздуха в София, посочи кметът Йорданка Фандъкова:  

Изпълняваме цялостна стратегия за възстановяване чистотата на въздуха в София и обявихме, че това е наш стратегически приоритет, който изпълняваме дружно с наши сътрудници. Анализите показват, че към 60% от замърсяването на въздуха идва от придвижването на коли, а към 40%-от битовото горене. През зимата главно е битовото горене, само че сме длъжни и подхващаме вероятните ограничения по всички линии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР