От днес стартира процедурата за дисциплинарно наказание на директора на

...
От днес стартира процедурата за дисциплинарно наказание на директора на
Коментари Харесай

Стартира процедурата за дисциплинарно наказание на директора на СМГ

От през днешния ден започва процедурата за дисциплинарно наказване на шефа на СМГ. Той в действителност е бил на работното си място и е получил своето писмо за писмени пояснения във връзка констативния протокол, направен от петчленна комисия на МОН, която е реализирала инспекцията през юли. Това сподели за БНР началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в София - град Ваня Кастрева. Тя заяви, че са открити 15 съществени нарушавания в гимназията: " Нарушения свързани с организацията на просветителния развой! Там не е изпълнен образователният проект за учениците в пети клас във връзка с образованието им по музика. На педагогичен съвет са взимали решения, които не са в пълномощията на съвета.. Има нарушавания, свързани с цялостната организация на работата на Съвета и във воденето на Книгата за вписване на заповеди на шефа, където се позволява регистрирането на заповеди с показател име, а единствено с номера.

Реално видяно даже има записани възпитаници, без да са приложени оригиналите на удостоверението за приключен начален стадий, нещо, което е част от заповедта на министъра. Днес получихме подписка от 707 души, които са някогашни и сегашни възпитаници на СМГ и други заинтригувани лица, които считат, че властническото държание на господин Стоянов и неналичието му на предпочитание за разговор, са извънредно неприемливи и са в прорез с положителните практики в една от най-елитните гимназии в страната. Законовият период за приемане на писмените пояснения е 3 дни. След това Дисциплинарният съвет би трябвало да ги прегледа и да излезе с решение ".

Милен Димитров, родител на шестокласник, показа, че митингът на родителите не е започвал единствено в отбрана на уволнената учителка Петя Тодорова, само че и на тези обещаващи млади учители, чиито срочни контракти не са били възобновени без пояснение.

" Първото е, че се пестят пари от делегираните бюджети. Второто е, че на млади преподаватели не им се дава сигурност да могат да разпрострат личния си капацитет, а се държат в едно подчинено състояние дали ще се възобнови или няма да се възобнови договорът им всяка една образователна година. Това е в нарушаване! Има експлицитни писма от министъра, който споделя, че тази процедура е неправилна и би трябвало да се приключи, само че все пак господин шефът не възобновява контракта на нашия господин Георгиев. Защо сме се хванали за него?! Защото той, за една година, нашите деца - математици, тъй като въпреки всичко учат в СМГ, съумя по този начин да ги възпламени по български език, той е учител по български, че те излязоха на най-високо място на районния кръг на олимпиадата по български език! Нали разбирате, в СМГ!!! "

Родителите упорстват въпросът да бъде позволен дефинитивно и се заканиха да употребяват всички принадлежности за напън на гражданското общество.

" Ние сме жители и ще използваме безусловно всички благоприятни условия на гражданското общество ние, като жители, да оказваме нужния напън върху господин Стоянов и върху институциите, до момента в който този проблем не бъде решен дефинитивно. Половинчати решения нас не ни устройват. Всичко, което е в арсенала на жителя, ние сме решени и ще го използваме ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР