От днес Стара Загора е домакин на международен турнир по ...

От днес Стара Загора е домакин на международен турнир по

В Стара Загора стартираха финалите на международния турнир по електронни спортове Counter - Strike: Global Offensive

От през днешния ден Стара Загора е хазаин на интернационален шампионат по електронни спортове Counter - Strike: Global Offensive. Организатори са Община Стара Загора и Bellum Gens Elite-Stara Zagora. В протежение на четири дни едни от най-хубавите тимове на България и Украйна ще премерят сили в зрелищно съревнование в зала "Културен център ".

"Радвам се, че Стара Загора е хазаин на интернационалния шампионат по електронни спортове Counter-Strike: Global Offensive ". Вярвам, че това ще бъде началото на едно дългогодишно патньорство ", сподели по време на формалното разкриване на финалната фаза от надпреварата зам.-кметът Красимира Чахова. Тя благодари на уредниците за избора на Стара Загора за хазаин, като акцентира, че това е едно удивително събитие за всички фенове на виртуалните игри.

На площада пред общината има особено инсталиран екран, на него всички срещи ще могат да бъдат следени в действително време. Отборите, които ще премерят сили за продобиване на шампионата и наградата от $5000 са: Skade, MBAPEEK, Fate, Imoistors, Blue Jays, Tenerife Titans, Peak Esports, Majesty, Depreso и TTFU.

Това е първият от толкоз висок сан конгрес у нас, изясни пред журналсти Константин Динев, един от уредниците на събитието.Като акцентира, че Стара Загора има капацитет да се развива като гейминг дестинация, сходно на Катовице, Полша и Кьолн, Германия - одобрени местоположения за топ геймъри. Турнирът е с внушителния награден фонд от $10 000, което го прави най-голямото събитие от подобен темперамент провеждано в България. Финалната фазa на Bellum Gens Elite - Stara Zagora се излъчва и онлайн в платформата https://www.twitch.tv/.

Източник: sportal.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg