От днес сръбските граждани и чужденците могат да влизат в

...
От днес сръбските граждани и чужденците могат да влизат в
Коментари Харесай

От днес влизането в Сърбия е без негативен тест за коронавирус и без карантина

От през днешния ден сръбските жители и чужденците могат да влизат в Сърбия без отрицателен тест за ковид и без особено позволение, оповестява днешният сръбски щемпел, представен от Българска телеграфна агенция.

Сръбското държавно управление реши на вчерашното си съвещание да анулира и карантината при влизане в Сърбия. Кризисният щаб за битка с разпространяването на ковид предложи това на държавното управление преди два дни въз основата на разбор на сегашната епидемиологична обстановка.

На всички лица, които влизат на територията на Сърбия, ще бъдат връчени предизвестия, че влизат на територия, на която коронавирусът към момента циркулира, и се разказват методите за предварителна защита.

Премиерът Ана Бърнабич заяви, че държавното управление предлага известният фестивал Екзит тази година да се състои през август, защото се чака обстановката в Европа тогава да бъде доста по-спокойна, добавя "Новости ". Фестивалът няма да бъде анулиран, акцентира тя.

От през днешния ден се възобновяват и полетите от летище "Константин Велики " в Ниш, оповестява вестник "Данас ". Това ще стане с идването на аероплан на самолетна компания "Уиз ер " от Дортмунд. Летището в Ниш не работеше през посредните два месеца, тъй като всички комерсиални полети бяха спрени поради епидемията от ковид.

Президентът Александър Вучич предложи заплатите на болногледачите в системата за обществена отбрана да бъдат увеличени с 10 %, оповестява вестник "Курир ". Президентът е съгласувал предлагането със обществения министър Зоран Джорджевич. В Сърбия работят към 1500 болногледачи, множеството в старешки домове и по време на епидемията те, наред с медицинските служащи, са работили най-предано, сподели министърът. По-рано Вучич даде обещание в края на годината да има още едно нарастване на заплатите в държавния бранш, на лекарите и на работещите в областта на просветата, в армията и полицията, напомня вестник "Курир ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР