От днес спира дейността на центъра по хемодиализа във Видин,

...
От днес спира дейността на центъра по хемодиализа във Видин,
Коментари Харесай

Започва спешен ремонт на центъра по хемодиализа във Видин

От през днешния ден стопира активността на центъра по хемодиализа във Видин, с цел да стартира незабавен ремонт. Министерството на здравеопазването отпуска незабавно 180 хиляди лв. на видинската болница, с които ще се купят 9 апарата за хемодиализа.

Във видинската болница е основана организация и са покрити потребностите на пациентите на хемодиализа. Това заяви зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков, който е във Видин във връзка на затруднената работа на Центъра на хемодиализа.

До момента 24 пациенти са минали преливането в Монтана, останалите - в друга клиника, откакто Центърът във Видин мина на работа в спешен режим.

Прекратяването на активността на Центъра по хемодиализа във Видин е с цел да стартира незабавен ремонт на апаратурата. Пациентите ще бъдат извозени до Монтана, където ще преминат процедурите до събота. Очаква се Центърът във Видин да стартира работа при започване на идната седмица. На срещата през вчерашния ден с управлението на видинската болница, в която взе участие омбудсманът Мая Манолова и регионалният шеф Албена Георгиева, бяха набелязани проблемите и ограниченията, които би трябвало да се подхващат.

Центърът във Видин работи на спешен режим от понеделник, а в този режим хемодиализа може да се прави, с разрешението на компанията, която поддържа системата, единодушието на екипа на хемодиализа и пациентите.

Според Мая Манолова Центърът има незабавна потребност от инвестиция, замяна на апарати, които са създали нужните 30 000 часа, възстановяване на битовата среда и повишение на заплатите на хората, които работят в него.

Междувременно се появи информация, че човек на хемодиализа е умрял във видинската болница. От лечебното заведение настояват, че гибелта му няма общо с повредата. 50-годишният мъж не е отишъл на диализа в понеделник. Когато потърсил лекарска помощ през вчерашния ден, било късно и той умрял по-късно в незабавния център, съобщи Канал 3.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР