От днес сме включили още повече сили и техника, и

...
От днес сме включили още повече сили и техника, и
Коментари Харесай

Демерджиев: Апелирам НС за законодателни промени за нелегалния трафик

От през днешния ден сме присъединили още повече сили и техника, и Столична дирекция и Жандармерия са отделили сили, като наша съществена задача е претършуване отвън Перник, в това време доброволци се събират, с цел да претърсват вътре в града, с цел да се откри изгубеното 12-годишно момче. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Има формирано досъдебно произвеждане, към този момент няма данни за похищение, само че формираното досъдебно произвеждане ще ни даде доста повече благоприятни условия, с цел да действаме по случая ”, съобщи още той.

Относно задържането на чиновник на Главна дирекция " Гранична полиция ” Иван Демерджиев изясни, че неговото задържане е поради социална поръчка, обвързвана с защитата на границата и касаеща доставяне с GPS на граничните кучета. “Работим интензивно с Вътрешна сигурност, както и получихме подпомагане от прокуратурата този човек да бъде арестуван ”, разяснява още Демерджиев и посочи, че желаният рушвет от граничния служител на реда е прекомерно огромен. “Работим дейно, това няма да е последният оголен подобен случай, убеждавам ви ”, акцентира още служебният вътрешен министър ”.

Относно гибелта на граничния служител на реда на границата с Турция Иван Демерджиев означи, че не е реализирана съгласуемост сред информационните системи на армията и Министерство на вътрешните работи. “Правим нужното да снабдим силите на военните с наши радиостанции, с цел да имаме връзка с тях, както и ние имаме такава в нашата система ”, изясни още той и продължи: Не единствено имаме информация от турските управляващи, водим сега редом следствие, ревизираме всички версии и когато имаме една изчистена версия и можем да кажем 100% по какъв начин се е случил случаят ще оповестя информацията.

Демерджиев посочи, че в този момент има понижаване на мигрантския напън, тъй като в случай че преди са били 1 600 на денонощие, в този момент са 600. “Апелирам към Народно събрание, тъй като ниските санкции в България за незаконен трафик кара хора от цяла Европа да идват тук, да транспортират мигранти и ние да се борим с тях и да вършим всичко допустимо, с цел да спасим живота на всички в страната, по тази причина моля Народно събрание за законодателни промени по отношение на незаконния трафик ”, акцентира още той.

По тематиката за настаняването на украинците в страната ни, Иван Демерджиев изясни, че сега се чака решение на Министерски съвет, само че най-вероятно те ще останат по местата си, на които са в този момент и при същите условия в продължение на 4 месеца, а тези, които занапред идват в страната ще останат за 30 дни в Елхово, след което ще бъдат настанени в държавните бази.

Относно съседската война приключила с ликвидиране на мъж на столичния Женски пазар, служебният вътрешен министър прикани популацията да се замислят авансово преди да вземат решение такива незначителни проблеми по подобен нечовечен метод.

По мотив провеждането на националния конкурс “Пътен служител на реда на годината ” Демерджиев съобщи, че са пристигнали 28 екипа излъчени от най-хубавите служители на реда в цяла България. “Мен ме е позор от колите, с които карат тези квалифицирани екипи. Аз ще направя всичко допустимо, с цел да бъдат механически обезпечени, защото техните качества контрастират на опциите, които им се оферират ”, добави още Демерджиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР