От днес системата, която следи „Гражданската отговорност”, позволява сключването на

...
От днес системата, която следи „Гражданската отговорност”, позволява сключването на
Коментари Харесай

От петък клиентите на ЗК „Олимпик” са без „Гражданска отговорност”

От през днешния ден системата, която следи „ Гражданската отговорност”, разрешава сключването на втора гражданска отговорност за клиентите на ЗК „ Олимпик”. От петък те остават без наложителната лавица.
Заради лишен лиценз на „ Олимпик ”: 200 хиляди коли у нас остават без „ Гражданска отговорност ” Застраховани чакат погашение на вреди с месеци, не се знае дали ще получат компенсации
Ощетените, които чакат да им се платят вреди, след към този момент случили се произшествия, ще би трябвало да си ги изискат от кипърския гаранционен фонд, обясниха от Асоциацията на застрахователите у нас.

Онези, които ще платят гражданска отговорност или различен вид застраховка за повторно, ще чакат да завърши юридически банкрутът в Кипър и да се надяват да им бъдат върнати пари.

Пред bTV ликвидаторът заяви, че това ще стане през септември, какъв брой пари ще получат клиентите зависи от това какъв брой са активите в компанията.

„ Ако си визиите банкрут на български осигурител, оперирал в Европа, в последна сметка българският гаранционен фонд е този, който ще заплати отвън границите на България. Същото е и със обстановката в Кипър, само че с противоположен знак. Кипър има ангажимент да поеме тези щети”, сподели в предаването „ Тази сутрин” Светла Несторова , ръководител на Асоциацията на българските застрахователи.
Светла Несторова: Засегнатите от банкрута на ЗК „ Олимпик ” да сключат незабавно нови полици Кипърският гаранционен фонд ще би трябвало да обезщети жителите
От Асоциацията предвидиха и допустимо двойно нарастване на полицата.

Според тях измежду аргументите за срутва на „ Олимпик” може да се окаже и цената на „ Гражданска отговорност”.
След като Върховният касационен съд разшири обсега на околните, които могат да желаят обезщетение след произшествия, ще се наложи ново двойно повишаване на полиците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР