От днес силистренци ще плащат по 5,03 лв. за кубик

...
От днес силистренци ще плащат по 5,03 лв. за кубик
Коментари Харесай

5,03 лв. струва кубик вода в Силистра от днес

От през днешния ден силистренци ще заплащат по 5,03 лева за кубик вода, е решението Комисията за енергийно и водно контролиране, макар изразеното противоречие от страна на общинските препоръки в района.

От " ВиК " ООД Силистра оповестиха, че новата цена на водата в района е под равнището на обществена търпимост: „ Повишението на водата е не за водата, а за отвеждането и пречистването на вода, което се заплаща от жителите, несъмнено, тъй че нямаме никакъв вид да останем на старите цени. Дори това покачване е малко “, съобщи шефът на водоснабдителното сдружение инж. Тошко Тодоров и добави, че на покачването на цената на услугите „ ВиК “ разчита, с цел да извърши настоящия сега план по така наречен воден цикъл в Силистра и селата Калипетрово и Айдемир.

„ Проектът е за 80 милиона. Нашето самоучастие е 10%. Дружеството би трябвало да извади 8 милиона. Годишната облага за предходната за 2021 година на сдружение е 600 хиляди лв.. Нали разбирате, че осем милиона, даже да ги вземем назаем, както и вършим, те в последна сметка ще бъдат платени през водата от популацията “, добави Тодоров.

Според новия бизнес проект се чака до 2025 година цената на водата в Силистренско да надвиши 5,60 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР