От днес ще усетим истинската зима. След продължителен топъл период

...
От днес ще усетим истинската зима. След продължителен топъл период
Коментари Харесай

Синоптик: Най-добрите условия за скиорите в момента са в Пампорово

От през днешния ден ще усетим същинската зима. След нескончаем топъл интервал от време стартират снеговалежите.

" Започва нескончаем интервал, в който зимата се завръща. Започват снеговалежи, през днешния ден интензивни се чакат в западните и южните региони. В София се чакат снеговалеж след 13 часа. В южните и централните региони на страната количествата ще са 30-35 литра на квадратен метър. Снежната завивка ще се усилва и в обитаемоте места. В събота и неделя снежна завивка ще натрупа и в северната част на страната, в Добруджа ще е към 10 см, което ще опази посевите от идното захлаждане ", сподели синоптикът Петър Янков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той уточни и положението в зимните ни курорти. Най-много сняг има в Пампорово - сега естествената снежна завивка там е 20, упованията са до уикенда да мине 50-60 см. В Банско тя ще доближи 40-50 см, по-малко е в Боровец - по Маркуджиците е 30-40 см. Най-неподходяща за зимни спортове е Витоша - естественият сняг е 15-20 см.

Янков посочи, че снежна завивка няма да има по Черноморието.

" В почивните дни преваляванията ще основават условия за поледици в Източна България, те са по-опасни от снежната завивка. Минимални температури идната седмица ще доближат до минус 6 градуса. От вторник стартират нови снеговалежи, ще премине нова снежна вълна, в края на месеца още веднъж ще има. А интензивни снеговалежи чакаме в интервала 2-4 февруари, когато ще натрупа сериозна снежна завивка и в обитаемоте места ", предвижда синоптикът.

И предизвести да се готвим за мраз през първите 10 дни на февруари.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР