От днес шофьорите ще могат да правят справка за невръчени

...
От днес шофьорите ще могат да правят справка за невръчени
Коментари Харесай

Шофьорите вече правят справка за невръчени глоби и през интернет

От през днешния ден водачите ще могат да вършат информация за невръчени им наказателни постановления (НП) и електронни фишове и посредством Портала за административни услуги на Министерство на вътрешните работи. Досега това беше допустимо единствено за дължими санкции по Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП) по влезнали в действие фишове, електронни фишове и Национален парк, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

От 24 юни при съществуване на невръчени Национален парк и електронни фишове на екрана ще се пресъздава осведомително известие за това.

Чрез услугата " Проверка на отговорности по ФИШ/АУАН/НП с опция за плащан е ", при въвеждане на номер на удостоверение за ръководство на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ , жителите ще могат да ревизират по интернет както за неплатени отговорности, по този начин и за съществуване на издадени, само че невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.

Както и до момента при съществуване на връчени и влезнали в действие наказателни документи, по които се дължи санкция, се извежда лист с неплатени отговорности и е обезпечена опция за възнаграждение на дължимите суми непосредствено през Портала за административни услуги на Министерство на вътрешните работи. Другите благоприятни условия за възнаграждение отговорностите са: посредством терминално устройство в конструкция на Министерство на вътрешните работи, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и посредством КЕШ-терминали.

Важно е жителите да знаят, че с цел да стане дължима санкцията наложена с даден административно-наказателен документ, не отпада нуждата той първо да бъде връчен и влезнал в действие , според нормативно заложените периоди. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че стъпките тук са две.
Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно ръководство на Министерство на вътрешните работи или в звено " Пътна полиция ", като след връчване може да бъде обезщетен незабавно посредством ПОС-терминал на място или Портала, както и останалите способи - по банков или посредством КЕШ-терминал. За връчване на наказателни постановления е належащо лидерът да посети персонално звеното на " Пътна полиция " към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи по непрекъснат адрес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР