От днес се възстановяват зелените коридори“ в страната с цел

...
От днес се възстановяват зелените коридори“ в страната с цел
Коментари Харесай

Отново възстановяват „зелените коридори“ в страната

От през днешния ден се възвръщат „ зелените коридори “ в страната за слагане на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на по-рано оповестените четири етапи за имунизация, оповестиха от здравното ни министерство.

За ваксинирането на лица отвън предпочитаните групи обаче има изискване – да няма задоволително искащи от етапите I-IV от Националния проект за имунизация против COVID-19.

Около 8:00 ч. сутринта тази заран в България дойдоха нови 52800 дози от препарата на AstraZeneca, които неотложно бяха разпределени е 28-те РЗИ в страната. 50% от количеството е предопределено са кабинетите на персоналните доктори.

Председателят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов е изпратил инструкции до ръководителите на Българския лекарски съюз, Националното съдружие на общопрактикуващите лекари и шефовете на районните здравни инспекции за асимилиране на всички получени през днешния ден дози.

Всички РЗИ в страната към този момент са получили разпределените им флакони. Вчера у нас „ зелените коридори “ действаха отчасти, там, където имаше последни бройки от ваксина против COVID-19.

Всички общопрактикуващи лекари в София ще получат по три флакона с 30 дози от пристигналите през днешния ден ваксини на AstraZeneca до привършване на количествата. Това заяви шефът на Столичната РЗИ, доктор Данчо Пенчев, представен от bTV. 9300 са отделените дози от препарата за София.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР