От днес се възстановява движението по жълтите павета в столицата

...
От днес се възстановява движението по жълтите павета в столицата
Коментари Харесай

Възстановява се движението по жълтите павета в столицата

От през днешния ден се възвръща придвижването по жълтите павета в столицата в сектора от бул. „ Цар Освободител “ сред бул. „ Васил Левски “ и ул. „ 15 ноември “, заяви заместител кметът на София по направление „ Обществено строителство “ инж. Ангел Джоргов. Мащабният ремонт стартира в края на юли и включваше пренареждане и възобновяване на пътната маркировка в зоната пред Народното събрание. Реконструкцията пред Народното събрание е част от световното преустрояване на Зона 4 на софийския център.

„ Идеята на ремонта е там, където паветата са в относително положително положение, да не се пипат, защото при самия ремонт и монтаж отначало се рискува “, изясни заместител кметът инж. Ангел Джоргов.

Той посочи още, че за ремонт от на следващия ден ще бъде затворен сектор от ул. „ Кукуш “. По думите му ремонтът на улицата е неотложен от години, а общината има влезнало в действие позволение за градеж.

„ Строителството е разграничено на четири стадия, които ще се работят настрана, тъй че да се пречи по-малко на жителите и бизнеса. На ул. „ Кукуш “ е планувано да се построи нов канал, нов тръбопровод и ново улично осветяване “, уточни инж. Джоргов.

„ Ако някой от изпълняващите се поправки в София не е осъществен качествено, ще бъде поправен. Това е част от контракта и постоянно е било за сметка на изпълнителя “, разяснява пред БГНЕС столичният градоначалник Йорданка Фандъкова. Тя увери, че общината има наличия от жълти павета, които са относително здрави.

„ Всичко това трябваше да се употребява, с цел да се ремонтира секторът “, посочи столичният кмет.

Гаранционният период на ремонтните работи е пет години, само че от общината се надяват настилката да издържи повече.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР