От днес се възобновява операцията по издирването на черната кутия

...
От днес се възобновява операцията по издирването на черната кутия
Коментари Харесай

Възобновиха издирването на изчезналия МиГ-29

От през днешния ден се възобновява интервенцията по издирването на черната кутия на падналия в морето край Шабла военен аероплан МиГ-29. При случая почина водачът майор Валентин Терзиев. Операцията по търсенето беше краткотрайно прекъсната поради неприятното време. Тази заран обаче военните още веднъж влизат в морето.

В интервенцията ще взе участие Военноморските сили, Институтът по Океанология, както и частна компания за подводни поправки. Операцията беше прекъсната за два дни, защото времето не позволяваше на военните да търсят.

За през днешния ден следва да бъде проучен регион с повърхност над 3.5 кв.км. Анализи са посочили, че има огромна възможност самолетът е паднал точно в него.Основната цел е да бъдат открити елементи от самолета, което ще послужи за откриването на черната му кутия.

Инцидентът с рухването на военен аероплан МиГ-29 стана на 9 юни при осъществяване на подготвителна задача. Веднага започва интервенция по търсенето и спасяването на водача, която за жалост приключи трагично и майор Терзиев беше разгласен за умрял. В хода на интервенцията бяха открити огромен брой подводни цели, само че след извършено проучване на по-големите от тях, се оказа, че не са от аероплан.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР