От днес се въвеждат промени в движението през тунела Витиня

...
От днес се въвеждат промени в движението през тунела Витиня
Коментари Харесай

От днес ограничават движението през тунела „Витиня”

От през днешния ден се вкарват промени в придвижването през тунела " Витиня " на автомагистрала " Хемус " в посоката към а София - трафикът се лимитира в две ленти, защото от понеделник в едната тръба стартира ремонт, съобщи Българска национална телевизия.

Агенция " Пътна инфраструктура " предлага на водачите да употребяват и различни направления към столицата, с цел да не се образуват тапи.

От 25 септември, понеделник, напълно се затваря за придвижване тръбата в посоката към София.
Тя ще бъде в ремонт в продължение на няколко месеца. Съоръжението ще бъде напълно актуализирано, сходно на тръбата в посоката към Варна.

От Агенция " Пътна инфраструктура " приканват водачите, които ще пътуват и ще се прибират към София в неделния ден, да употребяват и остарелия път Ботевград-София при км 35. При нужда, в случай че има интензивно придвижване, от Областното пътно ръководство ще пренасочват трафика по остарелия път.

АПИ предлага на водачите, които пътуват от Северозападна България в посока София, от градовете Видин, Монтана и Враца, да употребяват и прохода Петрохан, както и пътя през Искърското дефиле, с цел да избегнат натоварения трафик през " Хемус ".

При Владая, където от няколко дни също тече ремонт на пътя, през днешния ден ще има проведено реверсивно придвижване. Прибиращите се към София ще се движат в две ленти, а към Перник лентата ще е една. От АПИ предлагат на водачите да употребяват и различния път през автомагистрала " Люлин ".

От 14 до 20 ч. през днешния ден е неразрешено придвижването на тирове над 12 тона по автомагистралите, по пътя Варна-Бургас, Околовръстния път на София, както и по маршрутите Калотина-София и Русе-Велико Търново.

Движението по автомагистрала " Тракия " е без ограничавания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР