От днес се увеличава броят на леглата в столичните болници

...
От днес се увеличава броят на леглата в столичните болници
Коментари Харесай

Увеличават броя на леглата в столичните болници за пациенти с COVID-19

От през днешния ден се усилва броят на леглата в столичните лечебни заведения за лекуване на пациенти с COVID-19, съгласно Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19 - 4-то равнище. Това се показва в на шефа на Столичната районна здравна ревизия, оповестена на интернет страницата на институцията. 

В София общият брой на леглата за лекуване на инфектирани с коронавирусна зараза, очакван за 4-то равнище на заболеваемост, е 1682, като 286 от тях са за пациенти, нуждаещи се от интензивно лекуване. 

От общия брой планувани кревати за лекуване на деца /педиатрични легла/ са планувани 2 в болница " Пирогов ", 10 - в Специализираната болница за интензивно лекуване по паразитни и инфекциозни заболявания " Проф.Иван Киров ", 1 - в болница " Токуда ", 4 - в болница " Лозенец ", 8 - в болница " Здравето - 2012 ", 3 - в Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев ". 

Две неонатологични кревати - за лекуване на бебета, инфектирани с инфекцията, са планувани в болница " Лозенец ", две в Първа АГ-болница " Св. София ", две в Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР