От днес се спира конвертирането на хартиените винетки в електронни.

...
От днес се спира конвертирането на хартиените винетки в електронни.
Коментари Харесай

Заради проблемите с е-винетките: АПИ няма да глобява до 15 януари

От през днешния ден се стопира конвертирането на хартиените винетки в електронни. Това заяви проф. Олег Асенов от Агенция „ Пътна инфраструктура”. Причината е, че консуматори не употребяват добросъвестно функционалността на bgtoll.bg.

„ Има механизъм за конвертиране на винетки, ние стопираме този механизъм, тъй като 33% от въведените данни не са добросъвестно посочени. Потребителите, част от тях, се пробват да видят по какъв начин ще реагира системата и това обезсмисля процеса”, сподели проф. Асенов и добави, че са правени опити винетка за един регистрационен номер да бъде конвертирана над 160 пъти.

Всички хартиени винетки остават в действие. Тол полиция и Пътна полиция ще продължат да наблюдават за валидността на стикерите, само че няма да глобяват до 15 януари, тъй като към момента тече осведомителна акция, прецизираха от Пътната организация.

Към момента е-винетки могат да се закупят с пари в брой само в районните подразделения на Агенция „ Пътна инфраструктура” и магазините на „ А1”. Беше стихотворец ангажимент до 7 януари това да може да се случи във всички огромни търговски мрежи, които и до в този момент разпространяваха хартиените стикери. Директорът на „ Национално ТОЛ ръководство “ Антон Антов съобщи, че това не би трябвало да е проблем, тъй като множеството водачи са с годни стикери до края на януари.

Проверка на bTV откри, че са единици граничните пунктове, оборудвани с работещи терминали за продажба на е-винетка. Според Пътната организация до края на месеца всички ГКПП-та ще бъдат оборудвани. В момента работещи терминали има на „ Капитан Андреево”, четири машини са доставени на „ Дунав мост” и „ Дуранкулак”. За първите три дни на новата година през граничните пунктове са минали 3706 тежкотоварни транспортни средства, не е ясно обаче по какъв начин те са платили пътния налог.

Беше стихотворец ангажимент до края на месеца да бъде отхвърлен и казусът с поддържаните непознати езици от терминалите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР