От днес се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия за

...
От днес се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия за
Коментари Харесай

Как започва присъственото обучение на децата от малките училища?

От през днешния ден се позволява провеждането на присъствени образователни занятия за всички възпитаници от 5. до 12. клас в паралелките, които са единствени в съответния клас на.
Това подрежда в своя заповед министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.
Днес се връщат 29 възпитаници и всички са налице, изясни шефът на математическата гимназия в Ботевград. „ Направили сме график за връщането на 7. и 8. клас, като и за 12. Учениците от 7. и 12. клас учат втора промяна на втория етаж, а 8. клас са първа промяна и учат на първия етаж, сега в пети клас са сами на етажа, няма никакво скупчване на деца “, увери шефът.
Според учителите дребните деца би трябвало да бъдат в учебно заведение. Самите деца също избират да бъдат в клас.
В главно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ във великотърновското село Раданово образователните занятия стартират в 08:00 сутринта. През един от входовете минават учениците от началния курс. Дежурен преподавател по посрещането им е учителката Ваня Кирова.
 МОН: Антигенните проби за учениците са доброволни МОН: Антигенните проби за учениците са доброволни
20% от родителите, взели участие в изследването за това дали децата им да бъдат тествани с антигенен тест, са дали позитивен отговор, това...
В ефира на изясни, че няма скупчване на деца. 5., 6. и 7. клас влизат през един вход в учебно заведение, а 2. и 4. клас – през основния вход, а 1. И 3. клас – през различен вход. Връщането на децата в клас ще облекчи работата, споделя учителката. Общо 113 възпитаници учат в това учебно заведение.
Занятията би трябвало да се организират при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и в сходство с направените от Министерство на образованието и на опазването на здравето правила, написа в заповедта.
За смяната заяви министър председателят Бойко Борисов, който изясни, че в по-малките обитаеми места няма потребност учениците да се въртят на седмици, както е в по-големите градове и учебни заведения.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР