От днес се подават декларациите за данъчни облекчения за децата,

...
От днес се подават декларациите за данъчни облекчения за децата,
Коментари Харесай

ВМРО призовава данъчните облекчения за деца да станат постоянна мярка

От през днешния ден се подават декларациите за данъчни облекчения за децата, което е допустимо с помощта на нашата борба в 44-ото Народно събрание, припомнят от партията:

Идеята на Вътрешна македонска революционна организация всяко българско дете да получава пари от страната беше осъществена в 44-ото Народно събрание по време на дебатите за Бюджет 2021. За тази година сумите, с които е допустимо да се понижи общата годишна данъчна основа при прилагане на данъчно облекчение за деца, са: 4 500 лева за едно дете, 9 000 лева за две деца и 13 500 лева за три и повече деца. Родителите ще получат надлежно до 450 лева за едно дете, до 900 лева за две и до 1 350 лева за три и повече деца.

Припомняме, че с цел да стане това допустимо, се наложи Вътрешна македонска революционна организация да води продължителна и тежка борба в пленарната зала по време на разискването на бюджета. Преди това обаче имаше остри конфликти с ГЕРБ, които направиха опит да пренасочат тези пари към други пера. Още в средата на ноември предходната година ние изрично декларирахме, че не одобряваме претекстовете на ГЕРБ за отдръпване на предлагането на Министерски съвет и не отстъпихме от настояването си.

И през днешния ден към този момент всяко работещо българско семейство или уединен родител може да се възползва от данъчното облекчение.

Стъпките са:

- Ако сте на трудов контракт - посредством работодателя си попълвате декларация за данъчно облекчение. Декларацията се подава от 30 ноември до 31 декември 2021 година

- Ако сте самоосигуряващо се лице - с подаване на годишната данъчна декларация по член 50 от ЗДДФЛ. Срокът за подаване е от 10 януари до 3 май 2022 година

Паричните суми ще бъдат възобновени след инспекция от Национална агенция за приходите в период от 1 месец след подаването на декларацията.

Вътрешна македонска революционна организация приканва партиите, претендиращи да ръководят страната, да създадат тази мярка непрекъсната, тъй като тя е в интерес на работещите български фамилии, а не на маргиналните групи.

Обръщаме внимание и на още нещо, което също е реалност, с помощта на борбата на Вътрешна македонска революционна организация в 44-ия парламент. Всяко дете, което не е признато на общинска или държавна градина, получава помощ в размер на дотацията която страната отпуска за всяко дете, което е признато в такова заведение. По този метод облекчаваме родителите при записването на децата им в частна детска градина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР