От днес се очаква правителството да сформира специален щаб за

...
От днес се очаква правителството да сформира специален щаб за
Коментари Харесай

Сформират национален щаб заради кризата в Украйна

От през днешния ден се чака държавното управление да образува специфичен щаб за подкрепяне на бежанците от войната в Украйна

Щабът ще координира всички дейности към бежанската вълна, както и потребностите на страната за бързи реакции при вероятно напрежение.

Планът е на граничните пунктове да бъдат ситуирани фургони, които ще дават информация на бежанците, влизащи у нас, за вероятните помощи.

Разработена е програмата в поддръжка на бежанците, търсещи протекция у нас от войната, заяви министър председателят Петков пред bTV.

По думите му „ заплахата войната в Украйна да продължи основава редица опасности и закани за България “, по тази причина държавното управление работи целеустремено, с цел да бъде страната ни готова за всичко.

Чрез запаса се подсигуряват количества горива, а зърното ще е обезпечено до 2023 година Петков удостовери, че все още директна заплаха за България няма.

Кабинетът планува да изкупи и количества зърно и пшеница, с цел да запълни държавния запас.

Осем камиона с филантропична помощ са на път към Украйна, създадена е програмата в поддръжка на бежанците, търсещи протекция у нас от войната.

Подсилва се също логистичната помощ по границата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР