От днес се очаква да започне възстановяването на близо 2-километровия

...
От днес се очаква да започне възстановяването на близо 2-километровия
Коментари Харесай

От днес започва ремонтът на пътя край Девене

От през днешния ден се чака да стартира възобновяване на близо 2-километровия сектор от път II-13 през село Девене, в област Враца, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Строителните действия в селото са почнали през 2021 година, само че не са приключени и в този момент не престават. При положително време, без дъждове, се чака ремонтът да завърши за към 20 дни.
Трасето на път II-13 е един от обходните направления за транспортните средства над 3.5 тона, при прекъсването на придвижването в сектора от път I-1 Мездра – Лютидол. Интензивният директен трафик по второкласния път в последните седмици постанова да се подхващат ограничения за довеждане докрай на почналия преди две години ремонт, с цел да се увеличи сигурността и на жителите на селото, и на всички пътуващи, показват от АПИ. При осъществяване на довършителните действия краткотрайно ще бъде лимитирано директното прекосяване на моторни транспортни средства в сектора на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован. Трафикът ще се пренасочва по път II-15 Враца – Борован, а по-късно по път I-1 Враца - Монтана.
По време на ремонтните действия в Девене през Осен ще минава единствено местен трафик. За повишение сигурността на придвижване в Осен, както бе обявено през предходната седмица, по молба на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Областната дирекция на МВР-Враца обезпечи патрулиращи коли в селото. Полицейските чиновници и Областно пътно ръководство – Враца работят в тясно съдействие, с цел да се подсигурява сигурността. Както към този момент беше обществено оповестено, АПИ има подготвеност да построи и изкуствени неравности (легнали полицаи) за в допълнение ограничение на скоростта на придвижване в селото. За задачата самодейността би трябвало да е на Община Криводол, с която да предприеме ограничения за понижаване на скоростта на придвижване в Осен и обезпечаване на сигурността на жителите му. Такива стъпки от страна на локалната власт досега не са подхванати, показват още от АПИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР