От днес със заповед въвеждам драконовски мерки за контрол по

...
От днес със заповед въвеждам драконовски мерки за контрол по
Коментари Харесай

Драконовски мерки в община Стамболийски срещу разпространението на коронавируса

От през днешния ден със заповед вкарвам драконовски ограничения за надзор по време на достъпа до постройките, в които работи общинската администрация. Мерките са крайни, само че са нужни, с цел да предпазим и чиновниците, и жителите от възможна болест.
Това разгласи в формалния си Facebook кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.
Достъп ще има единствено до службите, които са на първа линия в обслужването на жителите - ГРАО, Деловодството и Данъчното, като на входа чиновници ще мерят температурата на жителите .
В постройките няма да се позволяват хора с висока температура. Същото важи и за общинските чиновници, които всеки ден от 7.30 до 8.00 часа ще минават, преди да влязат по работните си места, през медицински филтър. Хората, които ще работят на филтъра ще са с нужните защитни средства – маски и ръкавици.
Издадената заповед на кмета е във връзка със заповед на министъра на опазването на здравето и с оглед нуждата от предприемане на дейности и въвеждане на ограничения на територията на община Стамболийски за профилактика на болести от грип и тежки остри респираторни инфекции, в изискванията на епидемиологично разпространяване на COVID-19 и за отбягване на скупчване на доста хора в затворени пространства.
" С нея подреждам всички информации, заявяване и приемане на услуги да се правят единствено в Деловодството или при опция по електронен път. При осъществяване обслужването на популацията в пространствата на партерния етаж да бъдат допускани не повече от двама жители по едно и също време, които да съблюдават отдалеченост между тях. Отменям командировките на чиновниците на общинска администрация и анулирам приемните дни на управлението на общината ", показва още Мараджиев.

Засилва се дезинфекцията на работните места. По изключение при изключителни обстановки жители ще се позволяват до другите общински отдели единствено с позволение на началниците на тези отдели.
Кметът на Стамболийски насочва и зов към кметовете и чиновниците в кметствата в четирите обитаеми места да не идват без причина до Общината и да употребяват за връзка повече телефоните и мейлите. От през днешния ден екипи на Общината взаимно с полицията и РЗИ стартират и инспекции за скупчвания пред комерсиалните обекти, като ще бъдат затваряни обектите, в които не са спазени напътствията.
" Въпреки драконовските ограничения, желая още веднъж да прикани хората да не изпадат в суматоха, тъй като животът продължава, въпреки и в изключителната обстановката, в която се намираме. Само с взаимна поддръжка и отговорност към своето здраве и здравето на другите ще се оправим по-бързо със обстановката без да разрешаваме новият вирус да сковава живота и работата в общината. Така че, продължаваме да работим. Ще продължа да ви осведомявам и за новите планове, и за всички начинания, които подхващаме по благоустрояването, по обезпечаването на налична среда, по ремонтите и строителните действия ", показва в умозаключение Георги Мараджиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР