От днес са осигурени 25 микробуса от системата на МВР,

...
От днес са осигурени 25 микробуса от системата на МВР,
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Тръгвам по болниците, отказващи да разкрият легла

" От през днешния ден са обезпечени 25 микробуса от системата на Министерство на вътрешните работи, оборудвани с водачи и втори човек в тях, подготвен на първа долекарска помощ. Те са на непосредствено послушание на шефа на ЦСМП-София доктор Георги Гелев ". Това сподели пред министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. Той посочи, че в системата на Спешна помощ ще бъдат включени и всички частни коли за спешна помощ, с които министърът ще организира диалог в понеделник.

" Легла има задоволително и в София, и в страната ", посочи здравният министър. 

Той беше безапелационен, че със прекъсването на плановите интервенции не се прекъсва лекуването на хората, а се приоритизира:

" Ние ще се борим за всеки един човешки живот и ще спасим колкото се може повече хора. Точно по тази причина нямаме планов банкет и планови интервенции. Няма да се двоумя, няма да давам обратно, нито ще спра да бъда съдбоносен и да вземам бързи решение. Нито имаме време да си приказваме повече, нито имаме време за търсене на компромис! Действия в този момент и на момента от всички в системата- - непрекъснато! ".   

По думите на министър Ангелов по Конституция всички лечебни заведения са равни и частните лечебни заведения " би трябвало да си създадат организацията по този начин, че да лекуват освен определени от тях случаи, а ще лекуват всички случаи. След като частната болница има позволение за осъществяване на активност, ще си създадат нужната организация ".

" Законова смяна е импортирана, очаквам решението на депутатите ", акцентира проф. Ангелов по отношение на негово предложение лечебни заведения, които отхвърлят да лекуват пациенти с Covid-19, да не бъдат финансирани със средства от Националната здравноосигурителна каса.

Министърът на опазването на здравето съобщи в предаването " Неделя 150 ", че здравна рецесия не се бори с лобита, а с единение и чака от депутатите да се обединят към това решение, с цел да бъде обезпечено качествено и навременно лекуване на жителите:

" Богопомазани лечебни заведения няма да има. Този номер няма да мине в този момент ", безапелационен беше проф. Ангелов и добави, че всички държавни лечебни заведения на територията на София към този момент са разкрили структури за лекуване на пациенти с Covid-19:

" Утре ще потегли по всички лечебни заведения, които отхвърлят да разкрият кревати - почтени и държавни, ще видите какви ще бъдат следствията за тези лечебни заведения - ясни бързи и навременни, без никакво съмнение ".

Здравният министър акцентира, че консумативи има, всичко е въпрос на организация в болничните заведения. Той посочи, че Националният кръвен център работи и през почивните дни, с цел да могат искащите да дарят кръвна плазма - да имат опция да го създадат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР