От днес с разрешение на министъра на околната среда и

...
От днес с разрешение на министъра на околната среда и
Коментари Харесай

МОСВ разреши на Стомана да ползва вода от язовир Студена

От през днешния ден с позволение на министъра на околната среда и водите Емил Димитров е възобновено подаването на вода от язовир „ Студена” за промишлени потребности на „ Стомана Индъстри”, съобщи БНР.

Разрешеното количество за месеца е 50 000 куб. м. Така през октомври, дружно с позволените на „ Топлофикация Перник” 80 000 куб. м., за индустрията ще се подадат общо до 130 000 куб. м. непречистена вода от язовир „ Студена”, заяви шефът на ВиК-Перник Борислав Иванов.

Водоподаването за индустрията от язовир „ Студена “ бе спряно в края на предходната година поради водната рецесия. Сега в язовира има близо 21 млн. куб. м вода при потенциал от 25.2 млн.куб. м. Според управлението на ВиК наличното количество ще стигне за една година и без въобще да вали.

Освен това вследствие на извършващата се замяна на част от водопроводната мрежа в града регистрираният всекидневно разход от язовира е намалял с над 100 л/сек и все още е 550 литра, заяви шефът на ВиК Борислав Иванов.

Той чака разходът да намалее още повече след окончателното привършване на ремонтите. По думите му няма никакъв мотив за терзание, че обстановката, в която се оказа Перник предходната година, може да се повтори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР