От днес ресторантите към хотелите са отворени и ще приемат

...
От днес ресторантите към хотелите са отворени и ще приемат
Коментари Харесай

Ресторантите към хотелите вече са отворени за клиенти

От през днешния ден заведенията за хранене към хотелите са отворени и ще одобряват клиенти, само че единствено до 22:00 часа и при строги ограничения за сигурност. Посрещането на Новата година в заведенията за хранене на хотелите няма да бъде допустимо. Това съобщи министърът на туризма Мариана Николова по време на ревизия в Банско, съобщи Българска национална телевизия.

Тя инспектира ски зоната, както и хотелите в курорта, предложи обезпечаване на Ковид защита. Контролът върху ограниченията за сигурност на туристите в града и в ски зоната над Банско е засилен, нарушавания през днешния ден не бяха открити. Според Николова разхлабване на ограниченията може и да има, само че чак след празниците.

В ски зоната министър Николова инспектира организацията за напредване на туристите от началната станция на кабинковия въжен превоз до планината и даде добра оценка на ограниченията за сигурност.

Навсякъде са сложени осведомителни табели и дезинфектанти, а кабините на лифта се дезинфекцират автоматизирано по три пъти дневно.

Маските са наложителни в закритите елементи, в кабинковия, както и на седалковия въжен превоз. Туристи също споделят, че ограниченията са положителни.

Към момента спадът в зимния туризъм е към 70%, само че министър Николова чака много самостоятелни резервации да бъдат направени в последния миг.

Българи ще дойдат, от балканските страни също ще дойдат, тъй като е допустимо напредването с коли, разяснява тя.

Празнуването в заведенията за хранене на хотелите остава неразрешено.

Министър Николова предложи на притежателите на заведения, които оферират пакетирани храни, да обезпечат защита, с цел да не се позволява скупчване на хора. Такава към този момент има в Пампорово и към хотелите, и на ски зоната. Те наблюдават да не се позволява скупчване на повече от 15 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР