От днес регионът на Мадрид премахва и последните ограничения, които

...
От днес регионът на Мадрид премахва и последните ограничения, които
Коментари Харесай

Испания премахва почти всички COVID ограничения

От през днешния ден районът на Мадрид отстранява и последните ограничавания, които бяха въведени по време на Коронавирус пандемията. Това стана, откакто в Испания беше регистрирано излизане от петата вълна и записана кумулативна периодичност от 58 случая на 100 000 поданици.
Единствено във възрастовата група под 12 години към момента остават над 100 случая на 100 000 поданици, само че с напредването на процеса на имунизация, здравните управляващи са уверени, че ще овладеят заболеваемостта, предава БНР.
Близо 78% от цялото население на Испания към този момент е изцяло имунизирано, което разрешава и отпущането на ограниченията, означават държавни източници.
В Мадрид районният министър председател Изабел Диас Аюсо разгласи, че питейните заведения, заведенията за хранене и нощните заведения от 4 октомври нямат ограничавания в потенциала си и работното време.
Разхлабват се ограниченията и в старческите домове, където към този момент ще е позволен физически контакт сред възрастните хора и техните фамилии.
Подобряващата се епидемиологична конюнктура е причина за отпадането на рестриктивните мерки във всички самостоятелни райони, като по тази причина те, дружно с централното Министерство на здравеопазването, одобриха единомислещо решение да разрешат на клубовете още веднъж да продават билети за 100% от потенциала на футболните игрища и за 80% за баскетболните мачове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР