От днес регионът на Мадрид и последните ограничения, които бяха

...
От днес регионът на Мадрид и последните ограничения, които бяха
Коментари Харесай

Испания премахва почти всички ограничения заради коронавируса

От през днешния ден районът на Мадрид и последните ограничавания, които бяха въведени по време на пандемията. Това стана, откакто в беше регистрирано излизане от петата вълна и записана кумулативна периодичност от 58 случая на 100 000 поданици, предава БНР.

Единствено във възрастовата група под 12 години към момента остават над 100 случая на 100 000 поданици, само че с напредването на процеса на имунизация, здравните управляващи са уверени, че ще овладеят заболеваемостта. Близо 78 % от цялото население на към този момент е изцяло имунизирано, което разрешава и отпущането на ограниченията, означават държавни източници.

В Мадрид районният министър председател Изабел Диас Аюсо разгласи, че питейните заведения, заведенията за хранене и нощните заведения от 4 октомври нямат в потенциала си и работното време.

Разхлабват се ограниченията и в старческите домове, където към този момент ще е позволен физически контакт сред възрастните хора и техните фамилии.

Подобряващата се епидемиологична конюнктура е причина за отпадането на рестриктивните мерки във самостоятелни райони, като по тази причина те, дружно с централното Министерство на здравеопазването, одобриха единомислещо решение да разрешат на клубовете още веднъж да продават билети за 100% от потенциала на футболните игрища и за 80% за баскетболните мачове.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР