От днес работодателите, желаещи доброволно да заявят потребностите си от

...
От днес работодателите, желаещи доброволно да заявят потребностите си от
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта отваря онлайн анкета за работодатели, желаещи да посочат търсените от тях кадри

От през днешния ден работодателите, искащи непринудено да заявят потребностите си от работна мощ, могат да се включат в петото изследване на Агенцията по заетостта , което събира информация от какви фрагменти ще има потребност бизнесът. Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Чрез онлайн анкетен формуляр всеки шеф може да уточни кои от препоръчаните 21 умения и 8 основни компетентности би трябвало да има неговият личен състав, както и да избере всред 220 специалности, които ще търси през идващите 12 месеца.

Успоредно с това работодателите имат опцията да заявят и потребностите си от служащи без специфична подготовка, както и такива, изискващи характерна дееспособност.  Агенцията по заетостта изследва и какви ще са нужните експерти след 3 до 5 години и предлага бизнесът да уточни упованията си за професионалните посоки, в които бъдещият личен състав да е придобил висше или приблизително обучение.

Същото изследване започва от 2-ри февруари измежду работодатели от образувана по данни на Национален статистически институт национално представителна извадка. До този миг над 1 700 компании и организации, поканени от бюрата по труда в страната, към този момент показаха дали ще търсят нов личен състав и какви специалности и умения изискват да има той.

Агенцията по заетостта чака работодателите от статистическата извадка, които към момента не са попълнили анкетния формуляр, да създадат това в оставащия интервал, като употребяват предоставената им от бюрата по труда връзка/линк към електронната анкета.

Анкетните формуляри за работодателите от извадката и за непринудено участващите компании и организации ще могат да се попълнят до 20 март 2020 година

За искащите работодатели непринудено да се включат в изследването , on-line формулярът е оповестен на формалния уебсайт на Агенцията по заетостта в рубриката " Проучване за потребностите от работна мощ ".

Проучването на потребностите на работодателите в България от работна мощ, провеждано от Агенцията по заетостта, е петото подред и първо за 2020 година Провежда се на съображение член 10 от Закона за поощряване на заетостта взаимно с Комисиите по претовареност към Областните препоръки за развиване в 28-те области в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР