От днес работи петият филиал на Столичната библиотека, който се

...
От днес работи петият филиал на Столичната библиотека, който се
Коментари Харесай

Фандъкова откри филиал на Столична библиотека в Овча купел: Най-добри посланици на мир са писателите

" От през днешния ден работи петият филиал на Столичната библиотека, който се намира в регион „ Овча купел “. Разрастването на библиотеката оказва помощ да достигнем до повече читатели, само че това демонстрира и потребността от нематериалност. Книгите и писателите са едни от най-хубавите посланици на мира и се надявам всички ние да се обединим към това и да подкрепим хората от Украйна ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новия филиал на Столичната библиотека в регион „ Овча купел “.

На събитието участваха и Н.Пр. посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко, ректорът на Нов български университет проф. Пламен Дойнов, кметът на региона Ангел Стефанов, шефът на библиотеката Юлия Цинзова и доста възпитаници от 149. СУ и 88. СУ.

Филиалът на столичната библиотека разполага с 3 200 книги и ще дава всички електронни и цифрови запаси на библиотеката. Новият филиал надгражда опциите на Столична библиотека, която е една от най-големите културни институции в България, с над 72 000 читатели. Заедно с откритата преди към година Дигиталната лаборатория благодарение на Посолството на Съединени американски щати библиотеката уголемява своите благоприятни условия да притегля повече читатели.

Кметът подари на библиотеката книги от български писатели.
" Дарение са създали и наши издателства и създатели, носители на Годишните награди на Столична библиотека, които са дали над 400 свои най-нови книги и списания. В празничния ден дребните читатели ще получат дарове – детски книжки, а до 19 март всички искащи – безвъзмездни читателски карти на Столична библиотека. На 19 март, събота, във филиала започва детско артателие с младия художник Димитър Кърджилов.

Предвижда се във филиала, където има близо 30 детски книжки на украински език, дружно с Посолството на Украйна, което се намира в регион „ Овча купел “, да бъдат проведени ателиета за украински деца " – уточни Юлия Цинзова.

Филиал „ Овча купел " предлага за читателите и потребителите:

 enlightened свободен достъп до всички електронни и цифрови запаси на библиотеката – Каталог с над 700 хиляди документа, тематични платформи, цифрови сбирки и бази данни, онлайн поръчки и доставка на книги;
 enlightened Ползване на цифрови просветителни платформи за ученици;
 enlightened Инициативи за поощряване интереса към четенето и ученето на децата и учениците – срещи със модерни български детски автори; артателие с младия художник Димитър Кърджилов, изнесени сбирки на Читателски клуб „ АРТ и ШОК “ и др.;
 enlightened Изложби, гостувания на Литературния клуб на Столична библиотека, министър председатели на книги на създатели от региона и др.;
 enlightened Работилници по начална цифрова просветеност за деца – роботчета – пчелички, 3D очила;
 enlightened Опознаване на 3D технологиите за възпитаници – уъркшопове и демонстрации с 3D химикалки, 3D скенер и 3D принтер.
 enlightened Семейни образования и тематични беседи за родители с посетител консултанти – психолози, педагози и др.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР