Oт днес пушенето на трева на улицата в стария център

...
Oт днес пушенето на трева на улицата в стария център
Коментари Харесай

Без пушене на трева в Квартала на червените фенери в Амстердам

Oт през днешния ден пушенето на трева на улицата в остарелия център на Амстердам към този момент не е позволено. Все още обаче може да се пуши марихуана на терасата на кофишоповете, от които може да се закупи субстанцията.

Забраната важи в Квартала на алените фенери, площад Дам, Дамрак и Нюмаркт. Отнася се и за локалните. Хората, хванати да пушат трева на улицата, ще бъдат получат санкция от 100 евро, която може да бъде издадена от полицията и чиновниците на реда.

Общината се надява, че това деяние ще понижи проблемите, породени от използването на опиати на публични места, изключително от туристи. Мярката беше част от пакет, разгласен предходната година за понижаване на тълпите и неприятностите в Квартала на алените фенери.

Собствениците на кафенета, в които се продава джойн, не се тормозят, че ще изгубят бизнеса. " Задържането на хората вътре евентуално ще значи, че купуват повече. ", уточни един.

„ Прилагането на възбраната за алкохол към този момент не работи. Тогава и това няма да работи “, сподели Йоахим Хелмс, притежател на Green House.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР