От днес през страната ще премине средиземноморски циклон, който ще

...
От днес през страната ще премине средиземноморски циклон, който ще
Коментари Харесай

Средиземноморски циклон носи дъжд и градушки, а през седмицата и сняг

От през днешния ден през страната ще премине средиземноморски циклон, който ще донесе мраз и превалявания. Метеоролозите от Българска академия на науките предвиждат, че ще завали дъжд още от утринните часове в неделя. Валежите ще стартират от Западна България и денем ще обзет страната. По места те ще са обилни по количество, ще има гръмотевична активност, вероятни са и градушки. След пладне в югозападните региони преваляванията ще спрат и за малко облачността ще се раздра. С нахлуването на леден въздух от север ще стартира и бързо намаляване на температурите, сензитивно - в Северна България, изключително в североизточните региони, където след обяд дъждът ще премине в сняг и там са вероятни поледици. Сутрешните часове температурите ще бъдат към момента високи – сред 9° и 14°, а към 14 часа - в необятен период, от 0° в североизточните до 20° в югоизточните региони. Над Черноморието ще е облачно, след обяд - с превалявания от дъжд, тук-там – интензивни.

В неделя за цялата страна е разгласен код оранжев поради мощен вятър и превалявания. В Североизточна България ще има и поледици.

През идващите дни температурите в Северна България ще бъдат доста по-ниски от тези в Южна. Ще има и превалявания. В крайните северозападни региони ще вали сняг. В сряда валежите още веднъж ще са най-вече в Западна и Централна България, от сняг - в северозападните региони.

До събота температурите най-ниските температури ще паднат до минус 5° в София и минус 7° във Западна България, да вземем за пример във Враца. В Смолян тогава температурите ще паднат до минус 8°. В края на седмицата оптималните температури ще са до 8° във Бургас и Благоевград.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР