От днес представителството на Европейската комисия у нас започва информационна

...
От днес представителството на Европейската комисия у нас започва информационна
Коментари Харесай

Европейската комисия започва кампания за приемането на еврото у нас

От през днешния ден представителството на Европейската комисия у нас стартира осведомителна акция по отношение на приемането на еврото. Тя цели да отговори по какъв начин ще мине преходът и какво ще стане с парите ни, разясни в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия Бойко Благоев - и.д. началник на представителството на Европейска комисия в България.

" Още през 2007 година при присъединението си към Европейски Съюз България съобщи подготвеност да кандидатства за еврозоната и работи за това през годините. Виждаме легенди за еврото, които се появяват, дезинформация и задачата на нашата акция е да се бори с тези погрешни изказвания ".

Европейска комисия работи в тясно съдействие с българските институции. Благоев прикани българските жители да търсят информация от достоверни източници.

" Българското общество е разграничено в мнението си за еврото. Надяваме се с тези на практика обстоятелства да предизвикаме диспути и да се появи от ден на ден информация ".

Бойко Благоев разяснява, че няма да има фрапантен скок на цените у нас. Даде образец с Хърватия, където, по думите му, нарастване на цените е имало в единични случаи, а управляващите бързо са се справили с инфлацията.

Основният канал на Европейската комисия в България е тяхната Facebook страница, където също ще се появяват осведомителните видеа. Там също ще се водят полемики и ще се дава отговор на въпроси на жители, сподели Благоев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР