От днес подновяват работа 176 детски градини и 24 самостоятелни

...
От днес подновяват работа 176 детски градини и 24 самостоятелни
Коментари Харесай

176 детски градини и 24 ясли в София отварят врати

От през днешния ден възобновяват работа 176 детски градини и 24 независими детски ясли на територията на Столична община. Децата ще се одобряват при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и при инспекция на здравословното им положение на входа, като малчуганите с висока температура и грипоподобни признаци би трябвало да останат у дома до цялостното си възобновяване. При приема на децата няма да се изискват медицински бележки.

Директорите имат задача да провеждат ежедневна стерилизация на детските площадки и 4 пъти дневно стерилизация на пространствата. Увеличава се времето за осъществяване на занимания на открито при хубаво време, като ще се следи дружно да играят единствено деца от една група.

Посещенията на родители вътре в пространствата остава неразрешено. Те обаче би трябвало да попълнят декларация за банкет на децата, която създава Министерството на образованието. Тя ще бъде качена на уеб страницата на общината, както и на детските градини. 

" Напомняме че, визитата е единствено по избор на родителите , а нашата рекомендация е децата, за които има кой да се грижи, да остават у дома.
Отсъствията на децата ще се извиняват по длъжностен път ", посочват от Стобична община. 

За да се подсигурява сигурността на личния състав, шефовете ще провеждат поетапно тестване. Част от детските градини и ясли към този момент са тествали по-възрастните чиновници и тези, които имат съпътстващи или хронични болести.

Персоналът ще получи точни указания за поддържане на хигиената в двора и пространствата, а екипи на Столичната община ще правят периодически инспекции. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР