От днес парковете в цялата страна се отварят, но само

...
Коментари Харесай

Отварят парковете за деца, кучета, бременни и спортуващи

От през днешния ден парковете в цялата страна се отварят, само че единствено за родители с деца до 12 години и за притежатели на кучета. От 9:30 до 18:30 часа ще могат да ги посещават деца до 12 години, придружавани от родители или членове на фамилията, само че не повече от двама възрастни. Преди 9:30 часа и след 18:30 часа парковете ще са позволени за притежатели на кучета, като те ще могат да влизат по един.
Това гласи нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев, издадена в неделя.

Разпоредбата опонира на декларираното също през вчерашния ден от кмета Йорданка Фандъкова, че в парковете ще се позволяват и единично спортуващи жители, както и бременни дами.

В неделя кметът Фандъкова разгласява в профила си във " Facebook " известие, че от 27 април, се позволява разходката в 10 от огромните паркове на София за деца с родителите им, бременни дами, единично спортуващи и притежатели на домашни кучета. Не стана ясно дали Столичната община ще съгласува желанията си със заповедта на здравния министър, в която не се позволяват благоприятни условия кметовете да позволяват визити в парковете и на други групи.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви във " Facebook ", че на 27 април се отварят следните паркове в града: Цар-Симеонова градина, Хълм на Освободителите – Бунарджика, Младежки рид, Сахат тепе, Парк „ Лаута “, Гребна база с прилежащата дига, Алеи на р. Марица север, Алеи на р. Марица юг и Парк „ Рибница “. В известието на Димитров също има разминаване със заповедта на здравния министър. За разлика от Ананиев, и кметът на Пловдив е оповестил, че бременните дами могат да се разхождат в паркове и градини сред 09.30 и 18.30, а самостоятелно спортуващи - преди този момент заран и по-късно вечер.

В парковете ще се позволяват единствено хора с защитни маски. Ще има обозначени направления за напредване, влизането и излизането ще става през избрани места, а посетителите би трябвало да съблюдават физическа отдалеченост от 2,5 метра, гласи още заповедта на Ананиев. Забранява се потреблението на алкохол на територията на парковете и градините.

Гражданите би трябвало да заобикалят контакт с повърхности, в това число сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични ограничения и инструкции на лицата, изпълняващи служебните си пълномощия, подрежда той. Остава в действие възбраната за визити на спортни и детски площадки и уреди на открити и закрити публични места.

Столична община е заела 80 свои чиновници да наблюдават дали се съблюдават условията за посещаване в парковете. Още 120 представители на реда, включително конни и вело патрули, също ще следят придвижването в тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР