От днес отпада ограничителният режим за провеждането на . Може

...
От днес отпада ограничителният режим за провеждането на . Може
Коментари Харесай

Туроператори: Има жажда за пътувания след едногодишното приковаване у дома

От през днешния ден отпада ограничаващият режим за провеждането на.
Може би първите пътувания ще се осъществят към 15-20 март – това предвижда пред БНР Павлина Иванова от
„ Има значителен интерес от жители, които желаят да създадат някакво придвижване, тъй като Covid една година прикова всички у дома “, разяснява тя.
От сдружението са изготвили протокол за осъществяване на активността, който ще бъде показан за утвърждение на здравния министър. „ Съвсем скоро ще имаме доста ясно написани правила “, заяви тя.
За момента не е стеснен потенциалът на прилагане на рейсовете и те могат да се движат цялостни, посочи Павлина Иванова.
Логиката е елементарна: хората, които подхващат пътешестване, се усещат добре, никой не пътува болен, уточни Иванова. „ Никой няма да заплати за разкош, в случай, че не се усеща добре. “
Тя добави, че ще се употребяват и документите за получена ваксина.
„ Така или другояче се придвижват междуградските линии и те пътуват с цялостен потенциал “, напомни Иванова.
казина. Тръгваме и по екскурзии " alt= " От през днешния ден отварят обучителни центрове, школи, заведения за хранене и казина. Тръгваме и по екскурзии " class= " image wp-post-image no-display appear lazyload " dsrc= " https://i1.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2020/11/02/0672623001604325510_1564784_144x110.webp " > От през днешния ден отварят обучителни центрове, школи, заведения за хранене и казина. Тръгваме и по екскурзии
Частни просветителни центрове и школи, заведения за хранене и
казината отварят още веднъж порти на 1 март за клиенти. Възобновяват се и туристическит...
PCR-рите се изискват при интернационалните пътувания, там нещата няма да са толкоз лесни, колкото в страната, означи Павлина Иванова.
Тя утвърждава концепцията работещите в туризма да бъдат всеобщо имунизирани, още повече, че другите пазари към този момент предявяват искания да бъдат обслужвани от имунизирани лица.
Обединение „ Бъдеще за туризма “ привиква членовете си на всеобщ митинг на следващия ден.
Предстоящият митинг е обвързван с изходящия туризъм, който е в колапс, разясни Павлина Иванова. По думите й този бизнес не работи от 1 година, към момента няма гаранционен фонд, а скоро стават изискуеми средствата, които клиентите могат да си желаят назад поради неосъществените пътувания.
Ако няма интервенция на държавно равнище, бизнесът няма да се оправи и се чакат всеобщи банкрути, счита тя. До момента за година в сектора не е имало разгласен банкрут. Целта е да бъде допустимо разплащането с клиентите, а по-късно всяка компания ще взема решение след една година локдаун дали и по какъв начин ще продължи, заключи Павлина Иванова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР