От днес отпада извънредната епидемична обстановка в България. С нея

...
От днес отпада извънредната епидемична обстановка в България. С нея
Коментари Харесай

Край на извънредната епидемична обстановка

От през днешния ден отпада изключителната епидемиологична конюнктура в България. С нея отпадат и противоепидемичните ограничения, които бяха в действие до момента. Така маските в градския превоз и на закрити публични места към този момент не са наложителни. Не е наложително също спазването на отдалеченост, рестриктивните мерки в брой на лицата, които могат да посещават обекти на закрито по едно и също време, рестрикциите при посещаването на занятия във висшите образователни заведения и при събирането на всички чиновници на работното място по едно и също време.

Отпада също по този начин възбраната за свиждания в лечебните и обществените заведения.

До три месеца след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура пък в действие остават спомагателните заплащания за медиците на първа линия. Запазва се също опцията експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, изтекли по време на изключителната епидемиологична конюнктура, да не се възобновяват за този период.

Въпреки отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, здравните управляващи горещо предложиха част от най-простите ограничения да продължат да се съблюдават. Те припомниха, че въпреки изключителната епидемиологична конюнктура да отпада, COVID-19 е към момента с нас, приетите в болница със болестта са към момента близо 2000, а новозаразените дневно – над 1000. Затова рекомендацията е да не престават да се носят маски в градския превоз и на закрито, да се съблюдава отдалеченост от 1,5 м, както и да се поддържа добра персонална хигиена.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР