От днес още 30 дни неплатен отпуск ще се признава

...
От днес още 30 дни неплатен отпуск ще се признава
Коментари Харесай

Признават за трудов и осигурителен стаж още 30 дни неплатен отпуск

От през днешния ден още 30 дни неплатен отпуск ще се признава за трудов и застрахователен стаж. Това разгласи общественият министър Деница Сачева на брифинг в Министерски съвет. Мярката е в помощ на родители, които гледат децата си у дома поради затворените детски градини, ясли и учебни заведения.

От началото на изключителното състояние 99 755 индивида са останали безработни , а 28 271 души са намерили работа. Данните показа общественият министър Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет.

По думите й още преди 13 март, когато в страната бе оповестено изключително състояние, броят на безработни е бил над 200 000.
 Над 100 000 са безработните поради ковид
Над 100 000 са безработните поради ковид

30% от семействата са с неплатени сметки за ток

Сачева даде и доклад какво прави страната за поддръжка на жителите.

Към днешна дата в 240 общини 42 000 души се употребяват от услугите на обществения патронаж . По отношение на целевите средства за диагностиките и лекуване към 30 април 1 498 души, които нямат приход и персонално самоучастие в здравния развой са получили болнично лекуване на стойност над 1 млн. лева

По програмата " Топъл обяд " ще има нови 214 контракта, като над 36 000 души са получили обяд по едноименната стратегия. Общо 26 000 хора ще получат над 450 тона храни , като огромна част от тях са в затруднена обществена обстановка. Раздаването на храните ще бъде осъществено дружно със службите за обществено подкрепяне.

В общественото министерство през днешния ден е постъпило подаяние от Българска академия на науките на стойност 35 000 лева Средствата ще бъдат изразходвани за таблети за децата от институциите от резидентен вид. Общо 108 такива таблета към този момент са дадени .
 Министрите имат задоволително щабове и съветници
Министрите имат задоволително щабове и съветници

Сачева: Да престанем да се замеряме със препоръки, а да работим

По отношение на мярката от 375 лв. са подадени 3 753 заявелния, като през последните 10 дни броят на подаване на документи е резистентен. Мярката ще продължи до тогава, докато е належащо, увери Сачева. От през днешния ден още 30 дни неплатен отпуск ще се признава за трудов и застрахователен стаж. 4 154 лица са назначени на длъжността " Детегледач ".

От 1 до 15 юли фирмите, регистрирани в превоза, ще могат да аплайват за поддръжка от страната.
 16 500 плана подадени по грантовете за микро и дребни предприятия
16 500 плана подадени по грантовете за микро и дребни предприятия

Системата ИСУН устоя на рекордния интерес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР