От днес Община Мъглиж има втори заместник-кмет. Това е Илиян

...
От днес Община Мъглиж има втори заместник-кмет. Това е Илиян
Коментари Харесай

Един от отстранените служители на МВР след инцидента с Пламен Пенев стана заместник-кмет

От през днешния ден Община Мъглиж има втори заместник-кмет. Това е Илиян Илиев, който е един от отстранените чиновници на Министерство на вътрешните работи след случая с първенеца по битка Пламен Пенев , съобщи кореспондент на  " Фокус " . Той ще управлява ресора " Обществен ред, сигурност, капиталова политика и устройство на територията " в локалната администрация.

" Община Мъглиж е дребна община със мощно лимитиран общински бюджет, само че постоянно е имала амбициозна капиталова стратегия, ориентирана само в услуга на жителите и гостите й. Сериозните провокации пред общинското управление постановат усъвършенстване на кадровата политика и назначение на хора с опит и експертиза. Случаят с новия заместник-кмет е тъкмо подобен ", оповестиха от Община Мъглиж. 

От 1994 година до 2023 година Илиян Илиев заема разнообразни управителни длъжности в ОДМВР – Стара Загора. По време на гонката в Стара Загора, при който умря Пламен Пенев , Илиев е бил шеф на отдел " Охранителна полиция " при ОДМВР-Стара Загора. По-късно, със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, той бе отхвърлен от работа .

Припомняме, че още на 31 декември 2023 г.  Окръжна прокуратура-Стара Загора стартира следствие за гибелта на мъжа, умрял при гонка с полицията . Няколко дни след случая, двама управителни фрагменти от ОДМВР – Стара Загора бяха краткотрайно отстранени от служба.

Вчера, при посещаване на вътрешния министър в Стара Загора, той заяви, че по отношение на случая, следва да бъдат уволнени още двама полицейски чиновници.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР