От днес някои пластмасови продукти за еднократна употреба са забранени

...
От днес някои пластмасови продукти за еднократна употреба са забранени
Коментари Харесай

Влиза в сила забраната за употреба на някои пластмасови продукти

От през днешния ден някои пластмасови артикули за еднократна приложимост са неразрешени в Европейски Съюз. Това са еднократните принадлежности за хранене, чинии, сламки, бъркалки, пластмасовите дръжки за клечки за уши, както и пръчки за балони.

Целта на влизащата в действие европейска инструкция е да се понижи замърсяването с пластмаса. 86% от отпадъците по плажовете в Европейски Съюз са пластмасови артикули за еднократна приложимост, като частици от тях се откриват и в морските жители.

В България, с цел да влезе в действие възбраната, първо би трябвало да се одобри съответната разпоредба, която се чака да влезе в действие най-късно при започване на септември, разясняват от Министерството на околната среда.

Какво следва от тук нататък?

" Имат настройката с условията на наредбата, бъдеща разпоредба, която ще вкара тези параметри, заложени в директивата, да влезе в действие от нейното издание, а прекъсване, стартирането на пазара да влезе от същата дата на излизането на наредбата, като намиращите се артикули в комерсиалната мрежа да бъдат употребявани до тяхното привършване ", изясни пред БНР директорът на Център " Чиста промишленост " към Българската стопанска камара Илиана Павлова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР