От днес нов онлайн индекс показва в реално време какво

...
От днес нов онлайн индекс показва в реално време какво
Коментари Харесай

Нов индекс показва замърсяването на въздуха в Европа

От през днешния ден нов онлайн показател демонстрира в действително време какво е замърсяването на въздуха в разнообразни точки и райони на Европа. За България обаче няма настоящи данни, защото страната ни към момента не регистрира настоящите си измервания на замърсяването пред Европейската организация за околна среда, заяви " Дневник ".
Индексът, който дава на европейските жители елементарен достъп до значима за тях информация, беше задействан и огласен през днешния ден от Европейската организация по околна среда (ЕАОС) и Европейската комисия по време на конгрес за чист въздух в Париж. Актуалното положение на въздуха е визуализирано върху интерактивна карта, посредством която всеки ползвател елементарно може да ревизира дали има, какъв брой е съществено и на какво се дължи замърсяването в избран град или район, да го съпостави с близки до него места, както и прилежащи или по-далечни европейски страни. Индексът демонстрира обстановката на локално равнище, учредена на пет съществени замърсителя, които вредят на здравето на хората и околната среда: прахуляк или известните като фини прахови частици (PM2.5 и PM10), партерен озон (О3), азот (NO2) и серен диоксид (SO2).
За България обаче няма данни и на картата страната ни е в сиво, тъй като към момента не може да се ревизира и съпоставя какво е положението на въздуха. Причината е, че България е измежду страните, които към момента не дават настоящи измервания на замърсяването, излиза наяве от обясненията на организацията.
" Не всички страни оповестяват тази информация на организацията, само че всички те се стремят да създадат това в бъдеще. Агенцията предлага подпомагане на страните, с цел да дават тези данни ", показват от ЕАОС. Освен България, данни не регистрират още Кипър, Естония, Гърция, Исландия, Италия, Румъния и Турция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР